Membrii fondatori - Asociatia Culturala Grivita 53

chris simion

Chris Simion-Mercurian

Regizor & Scriitor

De cand am dat la teatru…mi-am dorit nu numai sa fac spectacole, ci sa construiesc un loc pentru acestea. In toti acesti ani am montat atat pe scenele teatrelor de stat, cat si in cele mai improvizate spatii alternative, underground. Avand parte de atata diversitate, am avut sansa sa ma calesc si sa ma incerc. Singura certitudine ca ceea ce fac este necesar a venit constant din partea spectatorilor. In cele mai concrete momente de indoiala, publicul mi-a cerut socoteala. In nicio secunda, oricat de greu a fost, n-am renuntat sa visez la acel spatiu dupa care tanjesc de la inceput de drum.

Am avut multe ispite in toti acesti ani. Oricat de mult mi-am dorit un teatru, nu mi l-am dorit destul incat sa fac pentru el vreun compromis. De fiecare data cand mai stergeam o adresa de pe lista, stiam ca nu e sa fie. Este un vis dar nu cu orice pret… imi ziceam… si in niciun caz cu pretul sufletului. Asa ca m-am incapatanat in lupta asta asteptand. Si iata ca dupa 18 ani, acea insula imaginara pe care visam sa construim experiente… incepe sa capete contur.

Vad in Grivita 53 un loc in care sa ne gasim locul. Fiecare in parte…caci va fi loc curat…pentru toti. To build or not no be.

Marian Râlea

Actor

Acest proiect nu e doar o constructie. Este o forma de a pastra spiritul actorului si asta nu se poate intampla decat daca o iei de la zero. Faptul ca am jucat in atatea spatii si in atatea locuri imi da dreptul sa fiu in aceasta echipa, sa construiesc – nu pentru mine, ci pentru cei care vor veni – un loc al spiritului. Sunt responsabil sa fac asta. Acest loc se doreste a fi un spatiu cultural necompromis, va fi un teatru care se va exprima liber, care va avea efervescenta si neliniste. Aparitia lui nu este o intamplare, ci o necesitate.

George Ivașcu

Actor

Vad teatrul ca pe o familie. De aceea cred ca aceasta casa de pe Calea Grivitei 53 a pornit din prima pe un drum bun, pentru ca are acest spirit de familie.  Poate sa para o naivitate ca in zilele de astazi sa se poata construi un teatru de la zero. Dar pe mine exact asta ma determina sa fac parte din poveste. Pana in ’89 am locuit intr-un bloc din Militari cu nr 53. Se poate verifica. Acum, o parte din mine, „locuieste” si in casa de pe Grivita 53. In perioada in care se va termina acest proiect eu voi implini 53 de ani. Destinul fiecaruia dintre noi are cifrele lui.

Tiberiu Mercurian

Marketeer

Mai am putin si sarbatoresc majoratul in marketing. Merg pe 18 ani de la primul interviu cu Theresia si de la primul assignement: marketing trainee la Henkel. Ce a urmat dupa gasesti pe LinkedIn. Cred cu tarie ca toti acesti 18 ani m-am pregatit pentru acest proiect- Grivita 53. Interesant mi se pare faptul ca am activat in, zice-se, cel mai creativ departament al unei companii, ca sa ajung in prezent sa fiu cel mai putin creativ dintr-o echipa formata eminamente din artisti. Tare nu? Rolul meu este sa aduc pe pamant ideile si sa le transform in power pointuri si exceluri. Asdar in aceasta formatie eu sunt baiatul de la clape.

Presedinte Onorific

Pascal Bruckner

Scriitor

Am intalnit-o pe Chris Simion in 1999. Era pe atunci foarte tanara, cu ochi mari albastri si chip surazator. Am simtit de la bun inceput in ea o energie care m-a suprins. Se arata entuziasta, dinamica, vorbea repede si mult, mereu grabita, avida de a obtine asentimentul interlocutorilor. Stia tot, citise tot, vroia sa adapteze tot. Avea ambitii nemasurate pentru cei 20 de ani ai ei si m-am surprins intr-un prim moment privind-o cu scepticism, indoindu-ma ca va putea duce la bun sfarsit toate proiectele la care visa. Exact asa cum te indoiesti de un medic foarte tanar, de varsta copiilor tai, ca ar putea sa-ti puna un diagnostic corect si sa iti vindece raul. Chiar daca acel medic a terminat cu 10 universitate, exista o retinere legata de varsta lui. Asa era si cu Chris. M-am inselam, evident. Nu numai pentru ca Chris Simion a fost mereu la inaltime in proiectele pe care le-am facut, dar si pentru ca a realizat lucruri incredibile pentru o femeie de varsta ei.

Imi amintesc de ea la Paris, cu mai bine de 12 ani in urma, cand tocmai jucase cu trupa ei in franceza – o franceza destul de aproximativa – Copilul divin, intai la Teatrul Lucernaire, apoi intr-un teatru de la periferie.  Fusese atunci de o indrazneala care ne-a lasat pe toti cu gura cascata.

In acea zi mi-am zis ca va ajunge departe, si ca flacara care o consuma ii va duce cariera chiar dincolo de propriile-i sperante.

Imi amintesc despre lectura publica a Paradoxului iubirii, pe care a facut-o la Bucuresti, acum 5 ani: textul meu e un eseu. Ea l-a facut piesa de teatru. Mie mi-a iesit ceva serios. Ea l-a descifrat comic. Mi-a placut solutia, era amuzant, in acelasi timp aproape si departe de cartea mea, cu o nota personala pe care am gasit-o irezistibila. Hotii de frumusete a fost fabulos. Daca l-ar fi facut la Paris era in topul spectacolelor din Franta.

Nu am fost deci deloc surprins ca s-a aruncat in acest vast proiect care ar trebui sa schimbe pentru totdeauna scena dramatica romaneasca si teatrul independent din Bucuresti. Nu numai ca o incurajez in aceasta intreprindere, dar este o onoarea pentru mine sa fiu sustinatorul unei asemenea initiative si sa ducem la realizare acest vis.

Co-fondatori

Codrin Tritescu
Codrin Tritescu

Arhitectul Proiectului

Mădălin Coman

Director Tehnic POPP & Asociații

andrei david
Andrei David

Digital Marketer