Exista o categorie de prieteni cu care mă întâlnesc, care mă bat pe umăr sau mă iau in brațe, zic “wow, ce tare proiectul cu teatru” și…atât. Există o altă categorie care incearcă să mă determine să renunț pentru că în țara asta nu merită să construiești nimic, cu atât mai absurd să construiesti un teatru de la zero dupa 71 de ani și-mi explică cât de naivă sunt cu atitudinea mea altruista. Și mai există o categorie care ACȚIONEAZĂ. Cu oameni din aceasta categorie voi duce la bun sfarsit demersul meu. Daca visul meu este și visul tau…hai sa-l facem sa devină realitate. Acum. Nu mai incolo. Va așteptam și pe voi!

De ce ți-ai cumpărat o cărămidă din Grivița 53?

Marta Ușurelu

In momentul in care m-am intalnit cu Chris si am intrebat-o “ce faci?” nu mi-a raspuns “bine” sau altceva de genul asta formal…mi-a spus “fac un teatru”. Si mi-a placut atat de mult acest raspuns incat am zis ca e cel mai frumos raspuns pe care l-am auzit in ultimii ani. In ultima vreme ti-e si frica sa intrebi un om ce face sau cum ii este pentru ca foarte multa lume se plange sau alege sa vorbeasca depre cat de rau este. Putini oameni spun ca le este bine. Niciunul pana acum nu mi-a zis ca face un teatru. Cand Chris mi-a spus asta am fost uimita si am zis ca am de ce sa ma bag in povestea asta. Si cum am invatat ca nu trebuie sa asteptam de la altii pentru ca putini sunt cei care trec la fapte, am actionat. Stiu ce inseamna sa ai nevoie sa creada cineva in tine dar stiu ca cel mai important lucru este sa crezi tu in tine. Si nu uita, cu cat visul este mai mare, cu atat alaturi de tine va mai veni cineva. Lupta pentru visul tau! Multumesc din inima prietenilor Biz care au donat pentru G53 – primul teatru independent construit impreuna: Nespresso, Maresi, Banca Transilvania, Caroli, Discovery, Veka, Pernod Ricard, The Practice, BCR Asigurari, Kooperativa 2.0, Golin, Calif, Garanti Bank.

 

Vlad Logigan

“Ultimul teatru construit de la zero in tara noastra se ridica acum 71 de ani. asta e trist. dar ideea că noi am putea schimba acest lucru, asta e vesel. particip cu bucurie la povestea grivita 53, aşa cum şi cei din 1880 participau la ridicarea Areneului român, indemnați de fondatori “Dați un leu pentru Ateneu”. Astăzi, Ateneul este istorie scrisă, şi tot astăzi ma bucur că pot participa la scrierea altei istorii, a ridicării unui teatru de la zero.”

 

Dana Gonț

”Cred în Grivița 53 așa cum cred în orice lucru bun pe care îl putem face împreună. Cred în implicare și în oamenii care ne trag, ca o locomotivă, spre visele lor mărețe. Iar să fii printre aceia care pun o cărămidă la temelia unui teatru, mi se pare un privilegiu! Și nu pot decât să mulțumesc pentru asta!”

 

Ioana Anca

“A construi. Un verb de care sunt direct atasata, in toate formele lui, la toate diatezele, timpurile, in toate contextele.In momentul in care Chris mi-a povestit de proiectul ei, nici n-am stat pe ganduri. Am crezut in ea si in planul ei. Pentru ca planul ei face parte si din planul meu.”

 

Valeria Răcilă

“Cred în Chris și în valorile pe care le are. Sunt și valorile mele. Și mai cred că în România este nevoie de un spațiu cultural nou, un spațiu care nu este doar un teatru. Este un loc pentru performanță. Nu mai putem face performanță improvizând. Pentru performanta ai nevoie de conditii profesioniste. Asta isi propune sa ofere Grivita 53.”

 

Mihai Covaliu

”Grivita 53 e povestea unei generatii, o generatie care are nevoie sa porneasca frumos si sa creasca bazandu-se pe adevar si pe transparenta. G53 fiind un proiect cultural cred ca fair playul si performanta vor face casa buna sub acoperisul acestui teatru. De aceea sunt in aceasta poveste.”

 

Dragoș Stan

“Pentru ca sunteți prietenii mei, putea fi orice poveste. Cred in voi înainte de orice poveste.”

 

Isabella Grosu (Centrul judetean de Cultura si Creatie Calarasi)

”Credeam că o cunosc pe Chris Simion sau, mai degrabă, aşa îmi plăcea să cred…. Cu fiecare carte însă, cu fiecare spectacol al ei descoper că nu o cunosc câtuşi de puţin şi tocmai asta este cel mai minunat lucru. Pentru că mă ţine trează şi atentă la vibraţiile ei, pentru că mă surprinde şi mă încântă cu neaşteptatele-i provocări. Când, undeva , într-un apartament liniştit, la etaj, pe Magheru, Chris mi-a vorbit despre proiectul G53 , aproape că nici nu m-a mai mirat îndrăzneala ei de a trăi „ viaţa sus pe culme, acolo unde puţini au curajul să urce”. Şi numai gândul la un teatru privat construit împreuna m-a copleşit şi m-a redus la dorinţa de a fi o cărămidă în zidurile lui. Am convingerea că împreună vom fi liantul care să pună cărămidă peste cărămidă, astfel încât, dintre zidurile înălţate de noi, să răzbată aplauze, emoţii, spectacole care să ajunga şi la Călăraşi sau să călătorească in alte colţuri ale ţării.”

 

Dr. Laura Birceanu

”Într-o zi,nu prea departe, sper eu, când voi încerca să le transmit și copiilor mei dragostea pentru teatru, mi-ar plăcea sa le pot spune ca mama a contribuit cu o cărămidă sau șapte la construirea unui teatru. Iubesc arta, în toate formele ei; cred ca ne încarcă, cred ca găsește în noi emoții pe care nu știam ca le avem și cred ca ne face mai buni și mai frumoși. Asa că, va mulțumim!”

 

Camelia Sur

”Am cunoscut-o pe Chris acum mai bine de 10 ani și a fost “empatie” din primul moment …
Ma bucur de fiecare întâlnire cu ea, de fiecare piesa noua pe care o pune in scena, de fiecare paragraf din cărțile ei….:) 
Ideea unui teatru nou mi se pare magnifică pentru toți cei care iubesc spectacolul, poveștile, visele și pentru sansa pe care mi-o oferă
de a face parte dintr-o poveste în care mă regăsesc. 
Este un teatru, un vis pentru ea dar și pentru mine, pentru copilul meu, pentru prietenii mei și pentru toti care cred ca viața poate fi cu adevarat frumoasă”

 

Parohia Sfântul Gheorghe Grivița

”G53 o nouă formulă a teatrului românesc! Un loc nou cu adevărat.”

 

Dora Pasăre

“Sunt alături de Chris în acest proiect cultural și de suflet deosebit de curajos, dar remarcabil de complex și ambițios, care are ca scop să soluționeze una dintre problemele mari ale teatrului independent: lipsa spațiului. Cred foarte tare că este nevoie de încurajarea competiției în lumea teatrului, dar și de a raspunde cât mai bine provocării de a atrage, dezvolta și diversifica (noi) tipologii de public.”

 

Dana şi Ştefan Jianu

“Am facut transferul din partea noastra si va vom sprijini cu tot ce putem in demersul vostru nobil. De ce am facut-o? Pentru ca avem nevoie de teatru si de cultura, pentru ca este un proiect generos al unor oameni generosi, in care credem cu tarie, pentru ca ar putea fi un exemplu de urmat si pentru alte scopuri nobile, lucruri de care societatea are nevoie si care se pot realiza prin participarea mai multora dintre noi, cu suflet, cu bani, cu energie pozitiva care sa ne miste intr-o directie buna.”

 

Sabin Gîrlea

”Am cumparat prima caramida cu cardul de pe site-ul vostru. Am si inceput sa povestesc mai departe. De abia astept prima reprezentatie in G53!”

 

Bogdan Axinia

”Contribui la o poveste frumoasa care va ajunge sa ne spuna noua, celor din jurul nostru si generatiilor viitoare povesti care ne vor face sa fim un pic mai buni si un pic mai frumosi.”

 

Alex Găvan

“Acest teatru se va construi încet, pas cu pas.  Inițiativa se aseamănă foarte mult cu urcatul pe munte. Și acolo, totul se întâmplă la fel: pas cu pas. Stâncile pe care urcăm noi, alpinistii sunt caramizile pe care le punem sa facem acest loc, aceasta intamplare neintamplatoare”

 

Cristi Hogaș

“Ca si un imperiu, un teatru se ridica tot caramida cu caramida si cu ajutorul tuturor. Ma simt onorat sa am privilegiul de a contribui la construirea unui teatru.”

 

Marius Tudosiei 

”Uneori simti nevoia sa vii din afara, sa pui umarul si sa impingi alaturi ce cei care sunt implicati in mod direct. Oamenii pasionati au nevoie – si chiar primesc – sprijinul semenilor. Am simtit-o si eu, la randul meu, cand porneam de la zero si fara resurse Bacania Veche. Imi place sa cred ca intorc Universului o favoare. Si un zambet cat o incurajare strasnica!”

 

Codin Maticiuc

M-as implica in orice intreprinde Chris Simion si as fi alaturi de ea oricand. Cu exceptia zilei de zambata cand sunt in Loft. Dar in rest, chiar oricand.

 

Eftimie Constanța, Toma Carmen, Stanca Marion (SC Sfinximobiliare SRL)

Pe Chris o cunosteam ca regizor si scriitor inainte de a o cunoaste ca si client. O admiram si o urmaream. Alegerea noastra de a ceda comisionul agentiei dupa 8 luni de zile de cautat teren pentru acest vis a fost sprijinul pe care am putut sa-l oferim noi pana acum. Este unul din putinii oameni tineri care prin curajul si daruirea ei pot schimba ceva in aceasta tara.

 

Raluca Mihăilă

”Pentru ca doar iesind din noi, putem patrunde in universul celorlalti.  Si pentru ca doar dupa cutreierarea lumii din jurul nostru, putem sa > revenim in noi pentru a intelege ceea ce parea de nepatruns.  Grivita 53 este acel tip de demers cautator care faciliteaza debutul calatoriilor pentru cei care inca nu au facut primul pas, la fel cum poate > fi un bun ghid pentru cei impotmoliti sau aflati deja departe, in vria frumoaselor rascruci ale vietii”

 

Paul si Daniela Tane

“O picatura intr-un ocean, pentru o initiativa uriasa cat inima lumii! Care va deveni realitate, pt ca impreuna cu tine, Chris, credem cu totii in ea!”

 

Marius Pungaru

Florin Untesu

Irina Margareta Nistor

Carla Teaha

Alexandra Fasola

Alin State

Cabiria Morgenstern

Vlad Birzanu

Ionut Vasilescu

Marina Constantin 

Luca Rusu

Monica Munteanu

Mona Muscă

Iulian Bulai

Alex Tamcenco

Andrei David

Amelia Nicola

Corina Andrei

Daniel Tatar

Ion Maticiuc

Mirela M.

Roxana Butnaru

Laura Birceanu

Radu Budes

Cristian Buzoianu

Neguta Tuca

Daniel Niculae

Virtono Networks SRL

Alexandru Horhocea

Răzvan Vasilescu

Șerban Mihaela

Nicoleta Vartic

Elena Andreea Pohoață

Nicola Grecu 

Alexandru Goldgraber

George Dusu

Cristian Buzoianu

Crenguța Roșu

Adriana Salanti

Ștef Laura

Mihăilă Raluca

Oprea Irina

Badescu Livia Ecaterina

Borteanu Ela

Zarafescu Dan-Marius

Adrian Mihai

Salajanu Eugenia

Ramona Pavel

Asociatia Copiii Stelari

Călin Popescu

Marius Tudosie

Pană Ioana

Ladariu Cristina

Văduva Livia

Drăghici Florin

Andra Sonea

Ilie Mihaela

Ungureanu Liliana

Sanda Manu

Oana Maria Cajal

Andreea Marincescu

Șerban Matei

Ștefan Tarța

Alin Alexe

Dogaroiu Doina
Luca Cristina
Mihaela Leonte
Dicu Madalina
Popescu George
Sezonov Tane Daniela
Marius Pungaru
Mircea Mihail Catalin
Proca Tamara Ana
Vinatoru Emanuela
Agentia Pastel
Seghedi Alina
Albulescu Anca
Nicolae Ana Emilia
Frumosu Cosmina
Stoica Marius
Eva Elena Catalina
Calin Prodea
Bujor Dita
Stoica Marius
Bujor Mara
Marincescu Andreea
Munteanu Iuliana
Dragomirescu Mariana Mihaela
Munteanu Ruxandra