”Care dintre noi?” - G53

”Care dintre noi?”

un film de Chris Simion – Mercurian despre cancer ca oportunitate

Într-un salon de chimioterapie, unde o zi se trăiește cât o viață, unde se desenează uși când nu există niciuna și unde oamenii văd raze de soare chiar dacă nu există ferestre, cinci personaje cu experiențe diferite de viață reușesc în final să vadă situația în care sunt ca pe o oportunitate. 

“Care dintre noi” pentru că nu știm niciodată care dintre noi. Una din 8 femei este diagnosticată cu cancer de sân. Și cu toate acestea cancerul nu este o boală. Este un dar, dacă poți să îl vezi așa. În 2017 am fost diagnosticată, iar povestea filmului este inspirată din ceea ce am trăit în perioada tratamentului oncologic. Filmul „Care dintre noi” este modul meu de a le împărtăși celor care trec prin încercarea asta că există lumină în spatele bolii. Fiecare are în sine o putere nebănuită de a trece un obstacol greu. Trebuie doar să aibă răbdare, să nu se panicheze și să  abodeze ușor, cu umor. Există situații mult mai dramatice decât cancerul. Detașarea, schimbarea de perspectivă, atitudinea pozitivă nu sunt sfaturi, sunt câteva exerciții care pot fi de folos.. Viața e frumoasă cu tot ce vine la pachet, nu doar cu ceea ce ne convine nouă. Iar când crezi că nu mai poți, ți se pare. Poți mult mai mult.” spune Chris Simion – Mercurian. 

În film joacă actorii Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, dar și Delia Grigoroiu – pacientă, Georgiana Popescu – asistentă, Eva Spiru – medic rezident și copilul Alexandra Mercurian.

“Când lucrezi cu Chris simți încredere, simți că e nevoie de tine, simți că ai un sens. Nu e pur și simplu un alt proiect, desi toți avem nevoie de proiecte, de spectacole, de filmări, de personaje, de continuitatea activității noastre. Înainte de orice alte considerente mi-a dat un rost pentru care să exist, pentru care să lucrez, pentru care să-mi pun întrebări. Acest film e ca un suport, e o susținere și sper că va alina o parte din angoasele, din neliniștile, din spaimele, din tenebrele ce sporesc gravitatea si impactul pe care-l are boala asupra omului.” , spune Maia Morgenstern. 

Acesta este un “film-dar” după cum îl numește Chris Simion – Mercurian și, de altfel, a fost realizat în primul rând pentru pacienți și însoțitori, și apoi pentru ceilalți. Dar în perioada pandemiei face bine tuturor pentru că îți dă curaj și speranță. Poate fi vizionat numai on line, accesul este liber iar calendarul programărilor va fi anunțat pe pagina de facebook a regizoarei Chris Simion – Mercurian și pe paginile partenerilor. Marți, 17 noiembrie, ora 20, se difuzează pe facebook pe pagina Pacientul 2.0 iar vineri, 27 noiembrie, ora 20, pe facebook pe paginile Clinica Zetta si Asociația R.O.Z.(Răbdare.Optimism.Zâmbet)

“Pacienții se află în centrul tuturor acțiunilor noastre. Ei ne inspiră. Ei sunt motivul pentru care venim în fiecare zi la serviciu. Concentrarea noastră asupra pacienților și familiilor lor ne motivează și suntem determinați de realitatea că eforturile noastre pot însemna șanse în plus la viață pentru acești oameni. Bristol Myers Squibb continuă să sprijine programe, inițiative și organizații care vor ajuta la îmbunătățirea sănătății, care vor promova conștientizarea cancerului, screeningul, îngrijirea și asistența medicală în cadrul tuturor comunitățiilor noastre. Nu renunțăm niciodată în căutarea noastră privind următoarea inovație care ar putea reprezenta noi speranțe pentru pacienții care au nevoie urgent, chiar astăzi, de noi opțiuni de tratament”, a menționat Domnul Cătălin Radu, General Manager Bristol Myers Squibb România.

Trailer 1

Trailer 2

Trailer 3

Trailer 4

Care dintre noi

Cu:

Maia Morgenstern – Andrea

Marius Manole – Medicul

Ilona Brezoianu – Ina

Crina Semciuc – Maica

Delia Grigoroiu – Delia

Georgeta Popescu – asistentă

Eva Spiru – medic rezident

Alexandra Mercurian – copilul

Sunet: Ștefan Munteanu

Foto și afiș: Dedi Grigoroiu

Machiaj: Georgeta Barbu

Asistent regie: Dan Severin

Montaj și sound design: Total Image Solution

Director de producție: Tiberiu Mercurian

Scenografia: Maria Miu

Asistent scenografie: Maria Constantin

Director de imagine: Cristi Enache

Text și regie: Chris Simion – Mercurian

 Producători: Grivita 53, Fundația Renașterea, Pacientul 2.0

Co-producători: Întreprinderea de cultură & Asociația R.O.Z.

Partener principal: Bristol-Myers Squibb 

Partener: Novartis

Durata: 50 min.

Partener principal

Partener